Myndigheder anklager tre chefer efter atomulykke på Fukushima

Tre chefer anklages for ikke at have sikret det japanske atomkraftværk Fukushima mod nedsmeltning.

Atomkraftværket i Fukushima smeltede delvist ned som følge af et kraftigt jordskælv. Nu bliver tre chefer anklaget for at forsømme sikkerheden på værket. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Godt fem år efter atomulykken på det japanske kraftværk Fukushima er tre tidligere chefer for Tokyos energiselskab, Tepco, blevet anklaget for brud på sikkerheden på kraftværket.

Anklagen lyder på negligering af regler med skader og død til følge og er det første sagsanlæg som følge af katastrofen, der skete i 2011.

De tre personer er ikke anholdt, og det forventes, at de vil erklære sig ikke-skyldige, når retssagen er sat til at starte næste år, skriver lokale medier ifølge Reuters.

Det retlige efterspil kommer næsten fem år efter katastrofen, der blev udløst af et jordskælv og en efterfølgende stor tsunami, som raserede kysten. Det førte til, at køleanlægget på atomkraftværket i Fukushima blev sat ud af spil, og tre reaktorer smeltede ned.

Ulykken var den værste atomkatastrofe, verden har set siden Tjernobyl-ulykken i 1986, og den tvang 160.000 mennesker til at forlade deres hjem - hvoraf mange aldrig kan vende tilbage.

Selskabet Tepco har siden ulykken haft store problemer med at få afviklet det katastroferamte atomkraftværk, der ligger omkring 220 kilometer nord for Tokyo.

/ritzau/Reuters