Mystiske passagerer identificeret: Ikke terrorister

De to personer, der rejste under falsk pas, er blevet identificeret af myndighederne.

De to passagerer skulle til Frankfurt og København. (Foto: Shi Kaifeng © Scanpix)

De mystiske omstændigheder omkring det forsvundne fly fra Malaysia Airlines har givet anledning til en del spekulationer om terror.

Men de teorier lægger myndighederne nu i graven.

Ifølge CNN har Interpol identificeret de to passagerer, som rejste under falsk pas, og der er ingen grund til at tro, at de to personer har tilknytning til nogen terrororganisationer.

- Jo mere info vi får om det forsvundne fly, jo mere hælder vi til at konkludere, at det ikke er terror, siger Interpols generalsekretær Ronald Noble på en pressekonference.

Rejste ind med egne pas

De to personer kommer begge fra Iran og er 19 og 29 år gamle.

Da de i sin tid rejste ind i Malaysia brugte de ifølge Interpol deres egne pas, men da de rejste ud igen var det med et østrigsk og italiensk pas.

Den ene havde ifølge CNN Frankfurt som sit endelige mål, mens den anden ifølge det hollandske flyselskab KLM var på vej til København.

Sidst livstegn fra vestkysten

De to iranere var om bord på den Boeing 777 fra Malaysia Airlines, der forsvandt klokken 17.41 dansk tid i fredags på vej fra Malaysias hovedstad Kuala Lumpur til Beijing.

Flyet havde 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer med ombord. Men på trods af en intensiv eftersøgning, som har involveret over 70 skibe og fly er det ikke lykkedes at finde nogle spor af flyet.

Det seneste livstegn fra flyet viste, at det befandt sig ved Malaysias østkyst. Men ifølge Reuters fangede militærets radarovervågning flyet i området ud for Malaccastrædet på landets vestkyst.

Facebook
Twitter