Nabo til kidnapper bliver hyldet: Jeg er ikke en helt

Tre bortførte kvinders farverige redningsmand har det svært med, at han i et år var nabo til en kidnapper.

Der skulle ikke gå mange timer, efter at Charles Ramsey stod frem og fortalte, hvordan han reddede tre kvinder, der havde været bortført i omkring et årti, til at han blev en internetsensation.

Men i stedet for at lade sig hylde som helt, fortæller naboen til den mand i den amerikanske storby Cleveland, der er anholdt for at holde kvinderne fanget, at han har svært ved at sove.

Ikke fordi han er stolt af begivenhederne, men fordi han i et år har boet ved siden af manden uden at ane uråd.

- Jeg kunne have gjort det her sidste år, siger Ramsey til CNN.

Burgeren måtte vente

Ramsey hørte mandag en pige skrige som en bil, der havde ramt et barn, husker han. Han løb fra sit hjem med en halvfærdig McDonalds-burger i hånden og hjalp med at befri kvinden, der viste sig at være forsvundne Amanda Berry.

Sammen med en anden nabo ved navn Angel Cordero slog han døren ind til huset, hvor de tre kvinder blev fundet.

Berry blev sidst set på sin 17-års fødselsdag i 2003, da hun gik hjem fra en vagt på en burgerbar. De to øvrige kvinder, Gina DeJesus og Michelle Knight, forsvandt i henholdsvis 2004 og 2002.

Et hit på nettet

Det første interview med Ramsey blev grundet hans farverige personlighed hurtigt til et hit på de sociale medier.

I interviewet siger han blandt andet, at han vidste, at der var noget galt, da en pæn, lille, hvid pige løb i favnen på en sort mand.

Det har fået komikeren Patton Oswalt til at tweete, at nok er han ikke en pæn, hvid pige, men han vil gerne løbe ind i Ramseys sorte favn.

Restauranten, hvor Ramsey arbejder som opvasker, har skrevet på Facebook, at de er ekstremt stolte over deres medarbejder. Han er en ægte Cleveland-helt, lyder det.

Føler sig ikke som helt

Men Ramsey siger til CNN, at han ikke er en helt:

- Du bliver nødt til at droppe at være en kujon, og jeg vil ikke blande mig i folks anliggender. Du bliver nødt til at droppe det i et øjeblik, siger han og tilføjer, at han ikke ønsker belønning.

Også McDonalds hylder Ramsey:

- Godt gået Charles Ramsey - vi snakkes ved, skriver burgergiganten på Twitter.

/ritzau/

Facebook
Twitter