Naboer kæmper forgæves mod nynazist: Forhaven er fyldt med hagekors

En belgisk veteran fremviser nazistiske symboler i sin forhave.

- Ja, jeg kalder mig nynazist. En Hitler-fan, har Boeckstaens udtalt til De Morgen.

Det er svært at overse hagekors, SS-tegn og jødestjerne, når man passerer Georges Boeckstaens' hus i den belgiske by Keerbergen.

Trods klager fortsætter den 76-årige veteran med at fremvise sin Hitler-beundring på ’Ørnereden’, som den tidligere korporal i det belgiske forsvar kalder sit hus.

- Jeg gør ikke noget galt, jeg generer ikke nogen og har en ren straffeattest. Hvis de vil bure mig inde, må de gøre det, siger den selvudnævnte nynazist til det belgiske medie RTBF.

Klager er tidligere blevet afvist

Husejerens nazistiske dekorationer var oppe at vende i medierne for fem år siden, men politiets efterforskning førte ikke til en sigtelse.

Byens borgmester, Dominick Vansevenant, undrer sig over, at hans forgænger ikke gjorde mere ved sagen. Men direkte adspurgt om, hvorvidt myndighederne kan skride ind og fjerne hagekorsene, svarer han:

- Nej, for det er privat ejendom.

Ny sigtelse på vej

Organisationen Unia vil nu indlede en civil retssag for at få fjernet de nazistiske symboler.

- Det har vi gjort på baggrund af nogle nye elementer. For eksempel har beboeren trykt pjecer med antisemitiske beskeder, som hænger i hans træer og kan ses fra offentlig vej, siger Bram Seberechts, der er direktør i Unia.

Kendes Georges Boeckstaens skyldig, kan han straffes med op til et års fængsel.

Familie kæmpede på nazisternes side

I et interview til mediet De Morgen fortæller Georges Boeckstaens, at interessen for Det Tredje Rige stammer fra barndommen:

- Jeg har læst ’Mein Kampf’ fire gange og genkender min egen historie.

Efter krigen følte han sig udstødt, da to af hans onkler kæmpede på østfronten for den tyske hær. Desuden blev hans mor barberet skaldet som straf, da krigen sluttede, fortæller han.

Opdateret: Het adelaarsnest oversættes til 'Ørnereden' i ental

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk