NATO: Beviser mod bin Laden

NATOs generalsekretær, George Robertson, siger, at USA overfor sine allierede har bevist, at Osama bin Laden stod bag terrorangrebene den 11. september. Statsminister Poul Nyrup Rasmussen bekræfter oplysningerne.

For NATO er der ikke længere nogen tvivl. Det var Osama binLadens organisation, der stod bag terror-angrebene på New York ogWashington.

Offentligheden kan ganske vist ikke få oplysningerne at se, deer nemlig hemmelige. Men NATO er overbevist, siger generalsekretærGeorge Robertson.

NATO'sgeneralsekretær, George Robertson, siger, at USA har beviser modbin Laden. Foto: DR, © DR

- Vi ved, at de personer, der gennemførte disse angreb var endel af det verdensomspændende terror-netværk ved navn Al Qaida. Etnetværk under ledelse af Osama bin Laden og hans løjtnanter ogbeskyttet af Taliban-regimet, siger George Robertson.

USA gør status

Det amerikanske udenrigsministeriums øverste koordinator i kampenmod terrorisme, Frank Taylor, har overfor NATO gjort status overefterforskningen af attentaterne mod World Trade Center ogPentagon.

Frank Taylor præsenterede oplysninger om Osama bin Laden, AlQaida og deres medvirken til angrebene og til tidligereterrorist-aktivitet.

Ifølge George Robertson påviser amerikanernes oplysninger ogsåen sammenhæng mellem terroristerne og Taleban-regimet iAfghanistan. Han undgår omhyggeligt at bruge det omstridte ord"bevis", men det er så godt som.

- Informationen peger endegyldigt på, at Al Qaida spillede enrolle i angrebene den 11. september, siger Robertson.

NATO er dermed ikke længere i tvivl om, at angrebene kom fra etsted uden for USAs grænser. Og at der altså ikke er tale omforbrydelser begået af amerikanske terrorister, som det vartilfældet med Oklahoma-bombingen i 1995.

Derfor er angrebet omfattet af NATO-traktatens forpligtelse tilfælles forsvar.

- Det er nu slået fast, at det var et angreb på os alle, sigerGeorge Robertson.

Ikke samme krav til beviser

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen bekræfter, at NATO nu anserOsama bin Laden og hans netværk for at stå bag terrorangrebet, menhan vil ikke løfte sløret for, hvilke beviser det er, somamerikanerne har fremlagt overfor NATO.

- Hvis jeg nu gav et langt interview med diverse oplysninger, såville der jo kunne sidde fjendtligtsindede folk, der hartilknytning til terrorismen, som vil kunne misbruge de oplysninger,siger Poul Nyrup Rasmussen.

De hemmelige beviser behøver ikke at leve op til samme krav somi en retssal, siger professor i statsret, Henning Koch.

- Det er udtryk for, at der som udgangspunkt er forskel mellemkrig og fred. Hvis der er en myndighed, der skal handle - ognavnlig en militær magt - så er det en anden proces enddomstolsprocessen, siger Henning Koch.

Facebook
Twitter