Nato står højst sandsynligt bag drab på pakistanere

Et angreb med Nato-luftfartøjer kan have dræbt op mod 30 pakistanske soldater på grænsen til Afghanistan.

"Nato- og USA-terrorister, forlad vores land" står der på bannere under en demonstration arrangeret af organisationen Islami Jamiat-e-Talba efter angrebet på de pakistanske soldater. (Foto: Rahat Dar © Scanpix/EPA)

En

talsmand
for de Nato-ledede styrker i Afghanistan bekræfter, at Nato-luftfartøjer har været tilkaldt for at støtte styrker under en hændelse tæt på grænsen til Pakistan. Han mener, at det er "højst sandsynligt", at de er ansvarlige for op mod 30 pakistanske soldaters død.

- Tæt luftstøtte blev tilkaldt, da en taktisk situation udviklede sig, og det er det, der højst sandsynligt forårsagede de pakistanske

tilskadekomne
, siger brigadegeneral Carsten Jacobson, der er
talsmand
for den Nato-ledede Isaf-styrke.

- Vi er opmærksomme på, at der er pakistanske

tilskadekomne
. Vi kender ikke antallet, ligesom vi ikke kender omfanget af hændelsen, siger brigadegeneralen til nyhedsbureauet Reuters.

Pakistan stopper forsyninger

Tidligere har de pakistanske myndigheder meddelt, at Nato-helikoptere havde angrebet en militær kontrolpost i det nordvestlige Pakistan og dræbt 28 soldater.

Reaktionen
kom prompte fra de pakistanske myndigheder, der i skarpe vendinger har fordømt angrebet. Pakistan har også givet ordre til at lukke alle
Natos
forsyningslinjer gennem landet på vej til Afghanistan.

- Vi har standset alle Nato-forsyninger, som skal gennem Khyber-passet. Lastbiler bliver sendt tilbage til Peshawar, siger Mutahir Hussain, der er lokal embedsmand i Khyber-regionen.

Natos
luftangreb skal have fundet sted natten til lørdag i Baizai-området i Mohmand, hvor pakistanske soldater er
udstationeret
for at kæmpe mod Taliban, skriver Reuters.

Facebook
Twitter