NBC: USA er klar til at affyre missiler mod Nordkorea

Flere efterretningskilder siger til amerikanske NBC News, at USA vil svare på eventuel nordkoreansk atomprøvesprængning.

Det amerikanske hangarskib USS Carl Vinson er på vej mod området ud for Nordkoreas kyst., oplyste det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, tidligere på ugen. (Foto: Yonhap © Scanpix)

USA er klar til at affyre krydsermissiler mod Nordkorea, hvis styret gennemfører flere atomprøvesprængninger, siger flere højtstående anonyme amerikanske efterretningskilder til NBC News.

Det nordkoreanske styre har tidligere på ugen advaret om, at 'en stor begivenhed' er nært forestående.

Amerikanske embedsmænd har spekuleret i, at styret muligvis har planlagt en ny atomprøvesprængning - måske allerede i den kommende weekend.

Efterretningskilder oplyser over for NBC News, at USA har placeret to flådefartøjer i området ud for den koreanske halvø, og en af dem befinder sig knap 500 kilometer fra det nordkoreanske testområde.

De amerikanske fartøjer er i stand til at affyre såkaldte Tomahawk-krydsermissiler. Det var samme type missil, der blev anvendt i det amerikanske angreb mod en syrisk luftbase i forrige uge.

Tidligere på ugen oplyste det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, at hangarskibet USS Carl Vinson havde sat kursen mod området ud for Nordkoreas kyst.

Pentagon afviser torsdag aften at kommentere NBC News' oplysninger. Ministeriet ønsker ikke at diskutere fremtidige operationer 'eller spekulere i eventuelle scenarier i offentligheden, skriver Reuters.

Torsdag oplyste overvågningsgruppen 38 North, at Nordkorea er klar til en atomtest ved et testanlæg i den nordlige del af landet.

/ritzau/

Facebook
Twitter