Nederlag til Demokraterne: Trumps skattepapirer forbliver en privatsag

Republikanerne stemte i nat imod, at Donald Trump skal offentliggøre sine skattepapirer.

Donald Trump mener alligevel ikke, at vælgerne har nogen interesse i at se papirerne. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)

Donald Trump er den første amerikanske præsident i flere årtier, der har nægtet at udlevere sine skatteoplysninger. Og højst sandsynligt bliver det heller aldrig nødvendigt.

Det står nu klart efter en afstemning i Repræsentanternes Hus i USA. Et forslag fra Demokraterne blev ikke skrottet, men det blev dog udskudt ”på ubestemt tid” med 229 stemmer mod 185.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Demokraterne har siden før valget krævet, at Donald Trump fremlægger sine skattepapirer, der viser, hvor meget og hvordan præsidenten har tjent sine penge på Trump-imperiet – og hvor meget, der er røget retur i statskassen.

Det var også Demokraterne, der havde forsøgt at stemme et forslag igennem i Repræsentanternes Hus i nat, der ville tvinge præsidenten til at afsløre sine indtægter.

Den demokratiske repræsentant Bill Pascre fra New Jersey sagde mandag, at Kongressen har et ansvar for at sikre det højeste niveau af gennemsigtighed i landets administration, ”så offentlighedens interesse kommer først”.

Demokrater: Skattepapirer skal kaste lys over formodede Ruslands-forbindelser

Demokraternes krav om, at skattepapirerne skal på bordet, er ikke blevet mindre efter valget. Rygterne om Donald Trumps forhold til Rusland har skabt fornyede krav. Demokraterne mener nemlig, at papirerne kan være med til at kaste lys over, om præsidenten har økonomiske interesser i Rusland, som rygterne vil det.

Donald Trump har hele tiden afvist at fremlægge papirerne. Under valgkampen sagde han, at hans selskaber var under revision, og derfor frarådede hans advokater at gøre det.

Hans rådgiver Kellyanne Conway sagde tilbage i januar, at det ikke gav nogen mening at fremlægge papirerne, fordi vælgerne er ligeglade.

- Folk var ligeglade. De stemte på ham. De fleste amerikanere er fokuseret på, hvordan deres egne selvangivelser vil se ud under præsident Trumps regeringstid - ikke hvordan hans ser ud, sagde hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk