Netanyahu efter raketregn over Israel: Vores fjender vil betale en pris for angreb

Israelske ministre er samlet til hastemøde efter raketter blev affyret fra Libanon.

Røgen stiger op, efter en raket affyret fra Libanon ramte byen Bezet i det nordlige Israel. (Foto: © Fadi Amun, Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved)

Premierminister Benjamin Netanyahu varsler en reaktion fra Israel, efter at landet torsdag blev angrebet med 34 raketter, der blev affyret fra Libanon.

- Vi vil ramme vores fjender, og de vil betale en pris for alle aggressive handlinger, siger Netanyahu i en kort udtalelse, der er vist på israelsk tv.

Bemærkningen faldt under et hasteindkaldt møde med de ministre, der har ansvar for sikkerheden.

Israel: Palæstinenserne står bag

Israel beskylder palæstinensiske grupper i Libanon for at stå bag raketangrebet.

- Vi ved med sikkerhed, at det er et palæstinensisk angreb, siger oberstløjtnant Richard Hecht, der er talsmand for Israels hær.

- Det kan være Hamas, det kan være Islamisk Jihad. Det forsøger vi stadig at finde ud af. Men det var ikke Hizbollah, siger han med henvisning til den mest magtfulde milits i Libanon.

- Vi formoder, at Hizbollah kendte til det, og Libanon har også et vist ansvar. Vi undersøger også, om Iran var involveret, siger talsmanden.

En anden militær talsmand sagde tidligere torsdag, at islamistiske palæstinensiske gruppe Hamas formentlig står bag raketangrebet.

I Shlomi i det nordlige Israel fjerner soldater rester af en raket, som blev skudt ned over byen. (Foto: © Oren Ziv, AFP or licensors)

De fleste raketter blev skudt ned

Af de 34 raketter, der blev affyret mod Israel, er 25 blevet skudt ned af det israelske missilforsvar. Mindst fem har ramt israelsk territorium, meddeler Israels hær.

Det er endnu uklart, hvad der er sket med de sidste fire.

Libanon har flere store lejre for palæstinensiske flygtninge.

Mange af de familier, der bor her, er børnebørn eller oldebørn af palæstinensere, der for årtier siden flygtede fra deres hjem i det, der i dag er Israel.

Israelsk politi er massivt til stede på Tempelbjerget tidligt onsdag morgen. (Foto: © Ahmad Gharabli, AFP or licensors)

Uroligheder på Tempelbjerget

Raketangrebet fra Libanon kommer, dagen efter at israelsk politi stødte sammen med palæstinensere inde i al-Aqsa moskéen i Jerusalem. Det skete natten til onsdag og igen onsdag aften.

Alene onsdag morgen anholdt israelsk politi over 350 personer i og omkring al-Aqsa-moskeen, der ligger på Tempelbjerget i det østlige centrum af Jerusalem.

Al-Aqsa moskéen er nummer tre på listen over de helligste steder for muslimer.

/ritzau