Netanyahu om truende korruptionssag: Det vil ende ud i ingenting

Den israelske premierminister bekræfter, at korruptionsefterforskning mod ham er afsluttet.

Politiet i Israel har anbefalet, at der blev rejst tiltalt mod landets siddende premierminister, Benjamin Netanyahu, for korruption.  (Foto: Abir sultan © Scanpix)

Politiet i Israel har anbefalet, at der blev rejst tiltalt mod landets siddende premierminister, Benjamin Netanyahu, for korruption.

Det bekræfter premierministeren selv i en tv-transmitteret tale på israelsk tv, efter at flere medier tidligere her til aften kunne berette, at den 14 måneder lange efterforskning er afsluttet, skriver Reuters.

Premierminister Benjamin Netanyahu afviser pure, at han har gjort sig skyldig i nogen forbrydelsen og siger, at han vil fortsætte med at lede landet ansvarligt og trofast. Sagen vil ende ud i ingenting, siger han videre.

Efterforskningen mod ham er intet andet end en heksejagt, og han lovede, at han vil fortsætte i sit embede og genopstille til posten ved næste valg.

Det er nu op til den israelske statsanklager, om der skal rejses tiltale mod premierministeren.

Politiet har angiveligt anbefalet, at der bliver rejst tiltale for to forhold af korruption.

Den første sag kaldes Case 1.000, hvor Netanyahu er mistænkt for uberettiget at have modtaget dyre gaver fra forskellige forretningsmænd.

Den anden sag omtales Case 2.000, hvor premierministeren angiveligt skulle have aftalt med en avisforlægger, at Netanyahu skulle omtales i rosende vendinger i avisen Yediot Aharonot. Til gengæld ville premierministeren så støtte et lovforslag, der lød på at svække avisen Israel Hayom, der er den største hebraisk-sprogede avis i landet.

Facebook
Twitter