Israel står ved en skillevej. Og der er brug for en dyb indånding.
Det var rundt regnet budskabet fra landets premierminister, Benjamin Netanyahu, da han her til aften bekræftede, at regeringens omstridte retsreform sættes på pause - i hvert fald frem til den næste parlamentariske samling, der finder sted senere på foråret.
Reformplanerne er blevet heftigt kritiseret, og det har ledt til massive protester i landet i månedsvis.
- Udsættelsen skyldes, at der er vilje til at nå en bred enighed, siger Netanyahu under en tale fra Jerusalem ifølge Reuters.
- Jeg vil vende hver en sten for at finde en løsning.
Premierministeren fortæller desuden om en generel frygt for, at urolighederne i landet udvikler sig til en egentlig borgerkrig.
- Når der er mulighed for at undgå borgerkrig ved hjælp af dialog, så tager jeg en timeout til dialog, siger Netanyahu.
Oppositionslederen Benny Gantz har siden sagt, at udskydelsen kommer "bedre sent end aldrig", men han slår samtidig fast, at de ikke kommer til at gå på kompromis med "demokratiets grundprincipper", når reformerne skal tages op igen.
Lige nu har Netanyahus regering 64 af Knessets 120 pladser.
Demonstranterne er ikke tilfredse
Hundredtusinder af israelere har demonstreret mod reformen, fordi den ifølge dem vil lede Israel mod diktatur ved at lade parlamentet underkende landets højesteret.
Spørger man Kristeligt Dagblads mellemøstkorrespondent, Allan Sørensen, så ser demonstranterne, der er imod reformerne, ikke en udskydelse som en sejr.
- De synes ikke om Netanyahus tale, og de synes ikke om idéen om at tale med Netanyahu, fordi de ved, at han alligevel vil gennemføre det, siger Allan Sørensen, der befinder sig i den israelske by Haifa.
Det israelske politi advarede tidligere mod potentielle "voldelige sammenstød" til de demonstrationer, der i dag var planlagt til at løbe af stablen foran parlamentet, Knesset.
Bekymringen kom, efter aktivister på den yderste højrefløj havde meddelt, at de ville samles til en moddemonstration mod kritikerne af reformplanen, der ellers hovedsageligt har været på gaden i protest.
Og grupperinger på begge sider har da også været på gaden her til aften, som det kan ses i videoen herunder:
Men hos Israels største sammenslutning af fagforeninger har talen løsnet op.
De har tidligere i dag slået fast, at de forberedte en strejke af historiske proportioner, hvis ikke regeringen ville skrinlægge reformplanerne.
- Den strejke, som jeg annoncerede i morges, er droppet, sagde Arnon Bar-David, der er formand der er formand for Histadrut, Israels faglige landsorganisation, ifølge Reuters.
Han roser også premierministeren for udskydelsen.
USA kalder det et rigtigt skridt
Reformforslaget kommer fra den nye israelske regering, som bliver beskrevet som den mest højreradikale i Israels historie.
Det har fået adskillige israelske institutioner til at tage afstand fra regeringen.
Og det har også fået USA, der er en af landets stærkeste allierede, til at udtrykke tydelig bekymring for landets tilstand.
Men Det Hvide Hus frygter ikke, at der kommer en borgerkrig, hvilket Netanyahu ellers nævnte i sin tale. De kalder ønsket om dialog for et skridt i den rigtige retning.
- Vi hilser denne meddelelse velkommen, og anser det som en mulighed for at skabe ekstra tid og plads til at imødekomme kompromis, siger talsperson for Det Hvide Hus Karine Jean-Pierre.
Benjamin Netanyahu forsvarer sine reformplaner med, at landets højesteret er blevet en afsondret og elitær enhed, der ikke repræsenterer det israelske folk og flere gange har overskredet sine beføjelser. Og hans koalitionspartnere støtter reformplanerne fuldt ud.
USA har dog blandt andre peget på vigtigheden af magtens tredeling i demokratiske samfund.
- Demokratiske samfund styrkes af eftersyn and balance, og grundlæggende ændringer af et demokratisk system bør forfølges med det bredest mulige grundlag af folkelig opbakning, siger Karine Jean-Pierre.