Netflix køber rettigheder til insiderbog om Panama-skandalen

Streamingtjenesten har sikret sig rettighederne til bogen, der i detaljer beskriver den store skattely-skandale i Panama.

Netflix’ indholdschef, Ted Sarandos, står bag købet af rettighederne til bogen om Panama-skandalen. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

Dramaet, der tidligere på året udstillede verdensledere, banker og kendissers brug af offshore-selskaber i Panama i ly af skattemyndighederne, er en oplagt historie at fortælle på film.

Netop derfor har den verdensomspændende streamingtjeneste Netflix sikret sig rettighederne til at omdanne bogen "The Panama Papers: Breaking the Story of How the World's Rich and Powerful Hide Their Money" til en spillefilm.

Det skriver The Guardian.

Bogen om Panama-skandalen er skrevet af de to journalister Frederik Obermeier og Bastian Obermeyer, der til daglig arbejder for avisen Süddeutsche Zeitung.

De to journalister var de eneste, der havde direkte adgang til den anonyme kilde, der stod bag lækken af cirka 11,5 millioner dokumenter fra det Panama-baserede advokatfirma Mossack Fonseca. Efterfølgende delte de dokumenterne i et internationalt netværk af undersøgende journalister.

Dokumenterne afslørede, at en række erhvervsfolk, toppolitikere og sportsstjerner havde oprettet selskaber i Panama for at undgå at betale skal i deres hjemland.

- Det her er måske den vigtigste politiske historie i lang tid, så jeg forestiller mig, at det vil kaste mange forskellige historier og vinkler af sig. Vi forventer, at vores version vil være den bedste, siger Netflix’ indholdschef, Ted Sarandos, til The Guardian.

Afsløringerne i Panama-papirerne fik blandt Islands statsminister Sigmundur Gunnlaugsson til at trække sig for posten.