New York-angreb hævn for USA's kamp mod IS

Gerningsmanden forklarer, at angreb i New York var hævn.

Tre kom til skade, men er uden for livsfare efter et rørbombeangreb i går. Indbyggere i New York bliver her vist væk fra metroen. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

Det var som hævn for USA's bombninger mod terrororganisationen Islamisk Stats tilholdssteder i Syrien og andre områder i Mellemøsten, at den mistænkte Akayed Ullah i går angreb undergrunden tæt på en busterminal i New York.

Det har han ifølge New York Times forklaret efterforskerne.

Han havde angiveligt fastgjort en rørbombe til sig selv, da han udløste den i morgenmylderet, men den det gik kun delvist af, og han overlevede derfor eksplosionen. Han kom dog slemt til skade, lyder meldingen.

Tre andre kom til skade, men er uden for livsfare.

Mistænkt handlede på egen hånd

Det er anden gang på to måneder, New York er blevet ramt af et terrorangreb. I slutningen af oktober mistede otte personer livet, da en gerningsmand påkørte tilfældige fodgængere langs floden Hudson.

Ifølge politiet i New York handlede den mistænkte fra gårsdagens angreb på egen hånd.

Han er immigrant fra Bangladesh og er kommet til USA gennem et visumprogram, hvor man kan komme til USA, hvis man har familie i landet.

Regeringen i Bangladesh fordømmer angrebet, lyder det i en pressemeddelelse.

- Bangladesh er engageret i sin erklærede politik om "nul tolerance" over for terrorisme og fordømmer terrorisme og voldelig ekstremisme i alle former og manifestationer overalt i verden inklusive mandag morgens hændelse i New York, lyder det.

USA's præsident Donald Trump forholdt sig i går eftermiddag til angrebet, hvor han sagde, at han vil lave om på reglerne for immigration.

- Det har længe stået klart, at systemets fejl går ud over Amerikas sikkerhed og økonomi. Jeg er fast besluttet på at forbedre vores immigrationsregler, så vores land og dets borgere bliver prioriteret først, lød det fra den amerikanske præsident.