New York forbyder tatoveringer på hunde efter foto er gået viralt

Den amerikanske delstat New York forbyder nu tatoveringer på kæledyr. Forbuddet træder i kraft om 120 dage.

Denne hund har - så vidt redaktionen er bekendt - ingen tatoveringer. (Foto: Jacob Hokland)

Det er helt i orden i New York at få tatoveret et billede af Fido på overarmen.

Men snart er det ikke længere lovligt for kæledyrsejere at få tatoveret et billede af dem selv på Fido. Guvernøren i den amerikanske delstat New York, Andrew Cuomo, har netop underskrevet en ny lovgivning, der forbyder tatoveringer af kæledyr.

- Det er simpelthen ondskabsfuldt, siger medlem af delstatens lovgivende forsamling Linda Rosenthal, som i første omgang fremlagde lovforslaget.

Billede gik viralt

Hendes forslag blev fremsat, efter at et billede af en tatoveret hund gik viralt.

En tatoveringskunstner fra Brooklyn lagde et foto af sin hund ud på det sociale medie Instagram. På billedet ses en hund med barberet overben, hvor der er tatoveret et hjerte med en pil igennem, og to navne er skrevet på. Billedet kan ses på New York Posts hjemmeside her.

I teksten under billedet skriver tatoveringskunstneren, at 'Min hun er sejere end din hund!' og forklarer så videre, at 'Hun fik sin milt fjernet i går, og dyrelægen lod mig tatovere hende, mens hun var bedøvet.'

Massiv internetvrede

Trods forklaringerne skabte billedet af den tatoverede vovse enorm vrede på nettet. Og det er den vrede, der nu er endt med lovgivning.

Ifølge avisen New York Post har delstaten Pennsylvania som den eneste anden amerikanske stat indtil videre indført en lignende lovgivning. Det skete efter en sag, hvor en kvinde piercede kattekillinger og solgte dem som 'goth-killinger'.

I New Yorks nabostat New Jersey er en lignende lovgivning blevet foreslået, men den er ifølge nyhedsbureauet AP endnu ikke vedtaget.

En talsperson for dyrevelfærdsorganisationen PETA siger til AP, at tatovering af hunde eller piercinger af katte i forvejen vil falde ind under lovgivning om dyremishandling i alle USA's stater.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter