New York har taget massegrave i brug. Men nu bliver færre indlagt

Delstaten New York har konstateret flere tilfælde af coronavirus end noget land.

Hart Island er vant til at danne ramme for begravelser.

Det er her, på den lille ø ud for Bronx i New York, at blandt andre afdøde uden pårørende i mange år er blevet stedt til hvile.

Flere end 7.000 newyorkere er døde med coronavirus, og derfor har bystyret nu hyret folk til at masse-begrave døde coronapatienter, der ikke er gjort krav på, på Hart Island.

New York City har konstateret flere smittetilfælde af coronavirus end noget land i verden og er altså fortsat centrum for smittespredningen i USA.

På tværs af landet er flere end 466.000 tilfældet blevet konstateret med over 16.600 dødsfald til følge, skriver New York Times.

  • De normalt hektiske gader i New York City er i øjeblikket næsten tomme for mennesker. (Foto: Eduardo Muñoz © Scanpix)
  • Også i New York klapper indbyggerne hver dag af sundhedsvæsenet. (Foto: PETER FOLEY © Scanpix)
  • I går konstaterede USA 1.904 dødsfald på et enkelt døgn. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)
1 / 3

Trumps coronarådgiver: Vores tiltag virker

Antallet af indlagte coronapatienter i New York steg i går med yderligere 200 fra dagen før. Det er den laveste stigning, siden delstaten valgte at lukke ned for knap en måned siden.

Disse tal kan indikere, at de strenge tiltag indført af guvernør Andrew Cuomo begynder at vise sin effekt. Det mener i hvert fald direktøren for Det Nationale Institut for Allergi og Infektionssygdomme i USA, Dr. Anthony Fauci.

- Det, vi gør, virker, siger Fauci, som under coronakrisen rådgiver den amerikanske præsident, Donald Trump.

I går registrerede USA hele 1.904 dødsfald på et enkelt døgn.

- I forhold til dødsfald er det en dårlig uge. Faktisk ser hver dag ud til at slå rekord i forhold til dagen inden. Men samtidig med at vi ser en stigning i antallet af døde, ser vi et ret dramatisk fald i antallet af indlæggelser, siger Anthony Fauci, der tidligere har vurderet, at USA vil se mellem 100.000-200.000 dødsfald som følge af epidemien.

Men i går meldte han, at de amerikanske prognoser nu nærmer sig i alt 60.000 døde.

Facebook
Twitter