New Yorks statsanklager trækker sig efter anklager om vold

Statsanklageren i New York har efterforsket anklager om overgreb mod kvinder. Nu anklages han selv.

Eric Schneiderman har stævnet den detroniserede filmproducer Harvey Weinstein, der beskyldes for at have misbrugt kvinder i årevis. (Foto: © REUTERS/Maxim Shemetov Scanpix, Brendan Mcdermid)

New Yorks statsanklager, Eric Schneiderman, har trukket sig, efter at han i går i The New Yorker blev beskyldt for at have været fysisk voldelig over for fire kvinder, som han har haft intime forhold med.

Schneiderman har som New Yorks statsanklager selv stået i spidsen for at bekæmpe overgreb mod kvinder og upassende seksuel adfærd. Blandt andet i sager mod den vanærede producer Harvey Weinsteins selskab.

I den udtalelse, hvor Schneiderman siger op, afviser han anklagerne.

- I løbet af de seneste timer er der blevet rettet seriøse beskyldninger - som jeg meget stærkt bestrider - mod mig, skriver han.

To kvinder, der står frem med navn, siger, at Schneiderman både slog og tog kvælertag på dem, mens de havde et forhold.

Ingen af kvinderne gik til politiet. De fortæller, at de i stedet søgte hjælp fra læger og fortalte nære venner om hændelserne.

Kvinderne siger, at Schneidermans offentlige kamp mod upassende seksuel adfærd har været med til at få dem til at så frem.

- Det her er en mand, der offentligt har bygget sin karriere op om en fortælling om, at han kæmper for kvinder. Men han mishandler dem privat, siger en af kvinderne.

/ritzau/