New Zealand: Skælv skader infrastruktur

Et voldsomt jordskælv på 7,1 Richter har forårsaget store skader på infrastrukturen i New Zealands andenstørste by Christchurch.

Veje og huse blev ødelagt, da et voldsomt jordskælv ramte tæt på New Zealands næststørste by, Christchurch. (Foto: © Iain McGregor, Scanpix)

Det voldsomme jordskælv på 7,1 Richter, som ramte byen Christchurch i New Zealand sent fredag dansk tid, har forårsaget en del materielle skader. Der er dog ingen meldinger om omkomne.

Elledninger er faldet ned, veje er raseret og husfacader er revnet. Ødelæggelserne har fået den newzealandske regering til at erklære en undtagelsestilstand, der skal være med til at koordinerede oprydnings- og hjælpeindsatsen.

Varede i 40 sekunder

Ifølge oplysninger fra det USA's geologiske institut ramte jordskælvet blot syv kilometer fra byen Christchurch, der med et indbyggertal på 342.000 mennesker er New Zealands næststørste by.

Radio New Zealand rapporterer, at skælvet varede i 40 sekunder og føltes som en rullende bevægelse. Der var ifølge radioen flere efterskælv. Stillehavscentret for tsunamier siger, at der ikke ser ud til at være chancer for en tsunami.

Enkelte er alvorligt skadet

Enkelte mennesker har fået alvorlige skader på grund af skælvet. En blev ramt af en sammenstyrtet skorsten og en anden har skåret sig på glas.

New Zealands premierminister, John Key, er på vej til byen, siger kilder i regeringen.

Borgmesteren i Christchurch, Bob Parker, er ikke i tvivl om, at byen og det omkringliggende område har lidt store skader på infrastrukturen.