New Zealands politi: Kun én person sigtet i terrorsag

Politiet vurderer ikke, at de øvrige tilbageholdte har forbindelse til terrorangrebet.

Dødstallet efter massakren i Christchurch i New Zealand er steget til 50 personer.

Det oplyste politiet på et pressemøde lørdag aften dansk tid.

Tidligere havde politiet meldt tallet 49 ud, men siden er en endnu person blevet fundet død i en af de to moskeer, som terrorangrebet var rettet mod.

- Det er med stort vemod, at jeg kan oplyse, at antallet af personer, der er omkommet i denne hændelse, er steget til 50. I aftes har vi fundet alle ofrene på gerningsstederne. I den forbindelse fandt vi yderligere et offer, siger politikommissæren, sagde politikommissær Mike Bush fra New Zealands Politi på pressemødet.

Politiet oplyser, at det fortsat kun er den formodede gerningsmand, 28-årige Brenton Tarrant, der er sigtet i terrorsagen.

Han bliver fremstillet for retten den 5. april.

Politiet havde anholdt tre øvrige personer, men det vurderes ikke, at de har haft nogen relation til terrorangrebet, oplyser New Zealands Politi.

To fortsat i kritisk tilstand

Der er 50 sårede personer, hvoraf 46 modtager behandling på hospitalet. To er fortsat i kritisk tilstand. Politiet oplyste desuden, at der er et såret barn indlagt på hospitalet.

Politiet har endnu ikke bekræftet navne på ofre for massakren, men politiet oplyste på pressemødet, at de fortsætter så hurtigt som muligt med dette arbejde.

Terrorangrebet fandt sted fredag klokken cirka 13:40 lørdag lokal tid. Målene var to moskeer i byen Christchurch på New Zealands sydlige ø.

FacebookTwitter