New Zealands premierminister er blevet mor

Jacinda Ardern er den første kvindelige statsleder siden 1990, som er blevet mor, mens hun sidder ved magten.

Jacinda Ardern er den tredje kvindelige premierminister i New Zealands historie - og den yngste nogensinde. (Foto: © Jacinda Ardern, instagram)

Den newzealandske premierminister, Jacinda Ardern, er nedkommet med en pige.

Det har den 37-årige politiker netop oplyst på det sociale medie Instagram, hvor hun også har delt et billede af sin nyfødte datter, som er premierministerens første barn.

Det er første gang i New Zealands historie, at en premierminister nedkommer med et barn.

Og ifølge BBC er hun blot den anden kvindelige stats- og regeringschef i nyere tid, som får et barn, mens hun sidder ved magten.

Første gang det skete, var i 1990, hvor Pakistans daværende premierminister, Benazir Bhutto, fik en datter.

Jacinda Ardern opdagede, at hun var gravid, blot seks dage før, at hun i oktober sidste år overtog premierministerposten i New Zealand.

Det bliver hendes vicepremierminister, Winston Peters, der overtager den magtfulde post, mens Jacinda Ardern holder barsel i de næste seks uger.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har befolkningen i New Zealand generelt bakket op om Jacinda Arderns graviditet.

New Zealand er også kendt for at blandt frontløberne, når det kommer til kvinders rettigheder.

I 1893 valgte landet som det første i verden at give kvinder stemmeret, og Jacinda Ardern er den tredje kvindelige premierminister i landets historie.

Her ses New Zealands premierminister sammen med sin mand, Clarke Gayford, under en middag på Buckingham Palace i London i april. (Foto: © DANIEL LEAL-OLIVAS, Scanpix)