Newzealandske borgere får forbud mod at vende hjem i tre uger

Indtil der bliver ledige pladser på New Zealands karantænefaciliteter, er grænsen lukket for statsborgere.

Air New Zealand oplyser, at selskabet sætter nye bookinger på pause de næste tre uger. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Der er ikke længere plads til, at hjemvendte newzealændere kan gå i obligatorisk karantæne for at stoppe spredningen af covid-19.

Derfor lukker New Zealand grænsen for sine egne statsborgere.

Boligminister Megan Woods oplyser, at landets nationale luftfartsselskab ikke vil tage imod nye bookinger i de næste tre uger for at regeringen sikkert kan placere hjemvendte borgere på karantænefaciliteter.

- Vi ser et hurtigt voksende antal af newzealændere, der vender hjem, i takt med at Covid-19-pandemien forværres, udtaler boligminister Megan Woods i en erklæring.

Regeringen er også i drøftelser med andre flyselskaber om at kontrollere strømmen af borgere, der vender hjem.

New Zealands grænser har hele tiden været lukket for udlændinge under coronaudbruddet, mens statsborgere og fastboende har fået besked på at gå i 14 dages karantæne, når de er vendt hjem.

Blev erklæret coronafrit

New Zealand har 22 aktive tilfælde af coronavirus - alle hjemvendte newzealændere.

Myndighederne har under pandemien registreret 22 coronarelaterede dødsfald og 1.186 smittetilfælde.

Landet er blandt en håndfuld af lande, der er lykkedes med at begrænse smittespredningen og derfor har genåbnet samfundet.

Premierminister Jacinda Ardern erklærede i begyndelsen af juni New Zealand for coronafrit, efter at landet havde elimineret virusset.

Men kort tid efter fik to kvinder lov til at forlade deres karantæne for tidligt, og de blev efterfølgende testet positive.

Det fik Ardern til at beordre militæret til at bevogte grænserne. New Zealand har næsten 6000 personer i karantæne på 28 faciliteter.

Air New Zealand oplyser, at selskabet sætter nye bookinger på pause de næste tre uger. Selskabet vil begynde at tage imod bookinger igen, når der bliver flere ledige pladser på karantænefaciliteterne.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter