Ni er dræbt i skuddrama i amerikansk kirke

En kirke i delstaten South Carolina har været ramme om en skudepisode, og ni personer meldes dræbt.

En gruppe sørgende ved den kirke, hvor mindst ni mennesker har mistet livet i et skuddrama i aftes lokal tid. (Foto: Randall Hill © Scanpix)

Mindst ni personer er blevet dræbt, efter at en gerningsmand i aftes lokal tid åbnede ild i en kirke i byen Charleston i den amerikanske delstat South Carolina.Det er byens politichef, der på et pressemøde oplyser, at ni personer er blevet dræbt i skuddramaet, der fandt sted i en historisk kirke i byen.Gerningsmanden er fortsat på fri fod.Kirke for afroamerikanereKirken er kendt for primært at være en sted, hvor særligt afroamerikanere kommer til gudstjenesterne.- Jeg kan bekræfte, at jeg anser dette som en hadforbrydelse. Vi må alle stå sammen midt i denne tragedie. Vi har brug for hjælp til at finde gerningsmanden, så ingen andre kommer til skade, siger politichef Gregory Mullen.

Politiet leder efter manden, der åbnede ild i kirken. Han beskrives som en mand i 20'erne, angiveligt iført cowboybukser og en grå sweater.Hjerteskærende tragedieByens borgmester, Joe Riley, er også til stede ved pressemødet. Han beskriver det som en tragedie, han "aldrig har set lignende".- Dette er en ubeskrivelig og hjerteskærende tragedie i den mest historiske kirke. En ond og hadefuld person har taget livet fra borgere, der var kommet for at tilbede Gud og bede sammen, siger Joe Riley.En talsmand for politiet i Charleston, Charles Francis, har oplyst, at skudepisoden fandt sted ved kirken ved 21-tiden onsdag aften./ritzau/

Facebook
Twitter