Ni kvinder anklager operastjernen Placido Domingo for sexchikane

Den 78-årige spanske tenor siger, at beskyldningerne mod ham er forkerte.

Placido Domingo på scenen i Buenos Aires i 2011. (Foto: MARTIN ACOSTA © Scanpix)

En af de største og mest magtfulde stjerner i operaverdenen, Placido Domingo, bliver nu anklaget for i årtier at have udsat kvinder for sexchikane.

I en undersøgelse fra nyhedsbureauet AP siger ni kvinder, at spanieren forsøgte at presse dem til at indlede seksuelle forhold med løfter om, at han ville fremme deres karrierer. Flere af kvinderne siger, at de blev straffet professionelt, efter de afviste superstjernens tilnærmelser.

Kvinderne i AP's undersøgelse, hvoraf otte er anonyme, fortæller enslydende historier om, at de følte sig omklamret af uønsket opmærksomhed og upassende adfærd fra Domingo, mens de arbejdede med ham.

Den tidligere operasanger Patricia Wulf fortæller om sine ubehagelige oplevelser med Placido Domingo i videoen:

En kvinde fortæller, at stjernen stak sin hånd ind under hendes nederdel, og tre andre siger, at han tvang dem til våde kys - i et omklædningsrum, et hotelværelse og ved et frokostmøde.

AP har desuden talt med "næsten tre dusin" personer fra operaverdenen, som fortæller, at de har været vidner til upassende seksuel adfærd fra Domingo, og at han forfulgte yngre kvinder, uden det fik konsekvenser.

Placido Domingo hilser på paven i 2016. (Foto: OSSERVATORE ROMANO © Scanpix)

'Bekymrende og upræcise'

Placido Domingo har ikke svaret på detaljerede spørgsmål fra AP, men han har offentliggjort en meddelelse:

- Beskyldninger fra disse unavngivne personer, som går over tredive år tilbage, er dybt bekymrende og - som de bliver præsenteret - ikke korrekte.

- Ikke desto mindre smerter det mig, at jeg måske har gjort nogen kede af det eller fået dem til at føle sig utilpas, uanset hvor lang tid der er gået og på trods af mine bedste intentioner.

Placido Domingo under en prøve på Giuseppe Verdis 'Trubaduren' i Salzburg i 2014. (Foto: Heinz-Peter Bader © Scanpix)

Operastjernen erkender også, at "regler og standarder" har ændret sig i hans over 50 år lange karriere.

Flere af kvinderne, som nu anklager Domingo for sexchikane, siger, at de har fundet styrke til at stå frem af #metoo-bevægelsen, som de seneste par år har bragt anklager mod magtfulde mænd om seksuelle krænkelser frem i lyset.

En af 'De tre tenorer'

78-årige Placido Domingo er ikke bare en verdenskendt tenor, som har vundet talrige priser og står bag det mest solgte klassiske album nogenside som en af 'De tre tenorer' sammen med kollegaerne Luciano Pavarotti og José Carreras.

De tre tenorer: Placido Domingo, Jose Carreras og Luciano Pavarotti i 1996. (Foto: SUSUMU TAKAHASHI © Scanpix)

Han er også en fremtrædende dirigent og leder i øjeblikket operaen i Los Angeles i USA.

Domingo optræder stadig selv som operasanger for udsolgte sale kloden rundt. Han har spillet flere end 150 roller i over 4.000 forestillinger.

Facebook
Twitter