Nigeria udsætter valg mens folk står i kø

Valget i Nigeria var gået i gang i dag, men det blev efterfølgende udsat, fordi stemmesedler og resultatlister ikke nåede frem til alle valglokaler.

Hele dagen har vælgere stået i kø i Nigeria for at stemme, men nu er valget udsat til på mandag, fordi stemmesedler ikke er kommet ud til alle stemmelokaler. (Foto: © Pius Utomi Ekpei, Scanpix)

Nigeria, der er Afrikas mest folkerige land, har overraskende besluttet at udsætte parlamentsvalget, mens folk stadig stod i kø for at stemme.

Det er store problemer med at få stemmesedler ud til alle hjørner af landet, der har fået valgkommissionen til at stoppe afstemningen. Valget genoptages mandag.

- Beslutningen er et vigtigt skridt for at sikre troværdigheden for valget i 2011, sagde lederen for valgkommissionen, Attahiru Jega.

Voldsomme sammenstød

Tidligere rapporterede medier, hvordan folk fra morgenstunden længe stod i kø for at stemme.

Inden udsættelsen var valghandlingen stoppet i flere delstater, og det førte til voldsomme sammenstød.

Der bor over 150 millioner mennesker i Nigeria. Landet har i en lang række år lidt under politiske spændinger og enerådige præsidenter. Det er konflikter som forstærkes af et modsætningsforhold mellem det muslimske nord og det overvejende kristne syden.