Nordkorea advarer Australien om muligt atomangreb

Advarslen fra styret i Pyongyang er foranlediget af udtalelser fra den australske udenrigsminister.

En talsmand for Nordkoreas udenrigsministerium har advaret den australske udenrigsminister, Julie Bishop, mod at komme med "hensynsløse" udtalelser. (Foto: Str © Scanpix)

Nordkorea advarer Australien om et muligt atomangreb, hvis den australske regering fortsætter med "blindt" at følge den amerikanske linje.

Det er det statslige nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, der citerer en talsmand for udenrigsministeriet for udtalelsen, skriver det australske nyhedsbureau AAP.

Advarslen er tilsyneladende foranlediget af en udtalelse fra den australske udenrigsminister, Julie Bishop, om, at Nordkorea vil blive udsat for yderligere australske sanktioner.

- Hvis Australien bliver ved med at følge USA's tiltag for at isolere og undertrykke Nordkorea og fortsætter med at være en brigade for den amerikanske hersker, vil det være en selvmordshandling inden for rækkevidden af et atomangreb fra Nordkoreas strategiske styrke, siger talsmanden ifølge KCNA.

Talsmanden advarer også Julie Bishop om, at hun bør tænke over konsekvenserne af hendes "hensynsløse" udtalelser en ekstra gang.

Den australske udenrigsminister sagde tidligere denne uge til tv-stationen ABC, at Nordkoreas atomprogram udgør en "alvorlig trussel" mod Australien.

Og ifølge Bishop er sanktioner det mest effektive middel til at kvæle Nordkoreas ambitioner om at blive en atommagt.

Hun opfordrede desuden, i lighed med USA's præsident, Donald Trump, Kina til at lægge pres på Nordkorea og få nabolandet til at indstille atomprogrammet.

Advarslen fra Nordkorea kommer dagen efter, at den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, var på sit første officielle besøg i Australien.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk