Nordkorea afviser USA's anklager om at stå bag cyberangreb

Den programmør, som USA har sigtet for at stå bag WannaCry 2.0-virusset, eksisterer ikke, hævder Nordkorea.

6. september offentliggjorde amerikanske myndigheder en sigtelse mod den nordkoreanske programmør Park Jin-hyok. (Foto: © Mario Tama/, DR ARKIV)

Nordkorea afviser USA's anklager om, at Nordkorea skulle stå bag cyberangreb i 2014 og 2017.

Anklagerne er en "smædekampagne", og den mand, som de amerikanske myndigheder har sigtet i sagen, eksisterer ikke.

Det siger en nordkoreansk embedsmand til Nordkoreas statslige nyhedsbureau, KCNA.

Den amerikanske regering sigtede tidligere på måneden en nordkoreansk programmør for at stå bag en række af de største hackerangreb nogensinde.

Angrebene omfatter WannaCry 2.0-virusset, som ramte over 200.000 computere i 150 lande i 2017, samt hackerangrebet mod Sony Pictures i 2014. Dertil kommer et angreb mod centralbanken i Bangladesh i 2016.

USA's justitsministerium og handelsministerium offentliggjorde 6. september en sigtelse mod programmøren Park Jin-hyok, som ifølge ministerierne var med i et "komplot".

WannaCry cyberangreb

Han skal have været hovedpersonen bag de alvorlige angreb, som skete "på vegne af den nordkoreanske regering eller landets arbejderparti".

- Vi tillader ikke, at Nordkorea undergraver global netsikkerhed for at fremme dets interesser og skaffe sig ulovlige indtægter i strid med vores sanktioner, sagde den amerikanske handelsminister, Steven Mnuchin, i forbindelse med sigtelsen.

FBI har længe mistænkt Nordkorea for at stå bag sidste års WannaCry-cyberangreb. Her blev en skadelig software anvendt til at skade data på hospitaler, fabrikker, regeringskontorer, i banker og virksomheder over hele kloden.

/ritzau/Reuters