Nordkorea: Amerikanerne skal arbejde sammen med os om nedrustning - ikke true os

Alle nukleare trusler fra udlandet mod Nordkorea skal fjernes, lyder det i nordkoreansk statsmedie.

Soldater marcherer i parade i Pyongyang. (Foto: © Danish Siddiqui, Scanpix)

Nordkoreas arbejde med en atomnedrustning på den koreanske halvø omfatter ikke kun nedrustning på halvøen - det omfatter også, at den amerikanske nukleare trussel mod Nordkorea skal elimineres.

Sådan lyder en meddelelse på det nordkoreanske statsmedie KCNA torsdag.

Meldingen kommer, efter at forhandlingerne mellem USA og Nordkorea om atomnedrustning på Den Koreanske Halvø er gået i hårdknude.

Beskeden skaber ifølge nyhedsbureauet AP øget tvivl om, hvorvidt Nordkoreas leder, Kim Jong-un, nogensinde vil opgive det våbenarsenal, som han anser som afgørende for sin overlevelse.

USA's præsident, Donald Trump, mødtes med Kim Jong-un ved et historisk topmøde den 5. juni i Singapore.

Her blev de to ledere enige om at arbejde frem mod en atomafrustning af Den Koreanske Halvø.

Aftalen indeholdt dog ingen plan for, hvordan målet om en atomafrustning skulle opnås.

I starten af november meddelte Nordkorea dog, at USA har svigtet, når det kommer til at ophæve sanktionerne mod landet.

Derfor er Nordkorea parat til officielt at genstarte udviklingen af langdistancemissiler og atomvåben, lød meldingen fra Nordkorea i november.

Militærøvelser er aflyst

I meddelelsen, som det nordkoreanske nyhedsbureau udsendte, lyder det videre, at alle atomvåben, som peger mod Nordkorea fra omverdenen, skal fjernes, før Nordkorea vil destruere sine egne.

”Når vi henviser til atomnedrustning på den koreanske halvø, skal det forstås som fjernelse af alle nukleare trusselfaktorer fra ikke kun Nord- og Sydkorea, men fra alle nabolande,” fortsatte meddelelsen ifølge Reuters.

I de seneste årtier har Nordkorea arbejdet på at blive en atommagt. Over de seneste år har Nordkorea gennemført succesfulde test af både langdistancemissiler og atombomber.

Kim Jong-un gik under topmødet med til en nordkoreansk atomnedrustning, mod at USA ophævede sanktioner mod landet.

Derudover har USA og Sydkorea suspenderet de fleste planlagte militærøvelser. Senest skulle en tidligere udskudt øvelse efter planen afholdes i december, men i oktober blev planen lagt i graven.

/DR Nyheder/