Nordkorea beder om hjælp til oversvømmelse

Helt usædvanligt beder Nordkorea om øjeblikkelig nødhjælp på grund af oversvømmelser og landets nye leder taler om økonomiske reformer.

Nordkoreas nye leder Kim Jong-Un vil reformere landets økonomi. Det varsler nye tider i det lukkede landog hans kone bliver ofte fotograferet. Nu har (© Scanpix)

Nordkorea beder nu om øjeblikkelig nødhjælp efter juli måneds oversvømmelser.

119 mennesker er omkommet i vandmasserne og titusinder er blevet hjemløse, rapporterer de statsejede og censurerede medier. Det er usædvanligt, at medierne i Nordkorea får lov at rapportere om katastrofer, og nu har de nordkoreanske myndigheder bedt udlandet om hjælp.

Desuden taler landets leder, Kim Jong-Un om økonomiske reformer i Nordkorea. Han siger, at hans regering vil 'udvikle økonomien og forbedre folkets levevilkår', og talen om økonomiske reformer er usædvanlig.

Forfejlet økonomi

Ifølge internationale nødhjælpsorganisationer er op mod to millioner mennesker døde af fødevaremangel i Nordkorea over de seneste tyve år. Og manglen på mad skyldes en kombination af en forfejlet og isoleret økonomi og naturkatastrofer som fx oversvømmelser.

Nordkorea er dybt afhængig af nødhjælp udefra for at kunne brødføde de 24 millioner indbyggere.

Fire guldmedaljer til Nordkorea

Heller ikke strømforsyningen i Nordkorea fungerer, og det er et stort problem i det ludfattige land.

OL-dækningen er blevet udvidet fra 15 minutter til fem timer, men mange kan alligevel ikke følge landets atleter, der overraskende har vundet fire guldmedaljer.

Facebook
Twitter