Tema Nordkoreas missiltrussel

Nordkorea beskyldes for at affyre endnu et missil

Dagen før topmødet mellem USA og Kina affyrer Nordkorea igen et missil, oplyser det sydkoreanske forsvarsministerium.

Nordkorea har affyret et missil, netop før præsidenterne fra USA og Kina skal mødes for blandt andet at tale om netop Nordkoreas atomprøvesprængninger. (Foto: Jung Yeon-je © Scanpix)

Nordkorea har affyret et missil ud over Det Japanske Hav tidligt i morges.

Det oplyser Sydkoreas forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er ikke ligefrem første gang, at det sker, men denne gang prøver det østasiatiske land kræfter med missiler lige før, at den amerikanske præsident, Donald Trump, mødes med Kinas præsident, Xi Jinping.

Den kinesiske præsident lander i USA i morgen og skal være i landet i to dage. På mødet skal de to præsidenter netop tale om Nordkoreas gentagne atomprøvesprængninger.

Donald Trump har allerede inden mødet lagt pres på Kina, som han ikke mener gør nok for at hjælpe med at løse problemet med Nordkorea. I et interview med den britiske avis Financial Times opfordrede han Kina til at banke i bordet.

- Kina har stor indflydelse i forhold til Nordkorea, og Kina kan enten hjælpe os med at håndtere Nordkorea, eller de kan lade være. Hvis de hjælper, vil det være rigtig godt for Kina, og hvis de ikke gør, vil det ikke være godt for nogen, sagde den amerikanske præsident til avisen.

USA kan selv

I det samme interview sagde Donald Trump også, at USA vil klare Nordkorea alene, hvis ikke Kina har tænkt sig at give en hånd med.

- Hvis Kina ikke løser situationen i Nordkorea, så gør vi, udtalte præsidenten.

Nordkorea har det seneste år affyret utallige missiler og stået bag flere atomprøvesprængninger.

Tidligere i marts sendte Nordkorea fire ballistiske missiler ud over Det Japanske Hav. Det skete i forbindelse med, at USA og Sydkorea gik i gang med deres årlige militærøvelser. Nogle øvelser som Nordkorea føler sig truet af.