Tema Nordkoreas missiltrussel

Nordkorea har affyret endnu et missil

Det er endnu uklart, hvilken type missil der er blevet affyret.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ses hilse på hæren på dette foto frigivet af landets statsstyrede nyhedsbureau. (Foto: KCNA © Scanpix)

Nordkorea har søndag lokal tid affyret et missil fra Kusong nordvest for hovedstaden Pyongyang, oplyser den sydkoreanske hær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er fortsat uklart, hvilken slags missil der er tale om, men nyhedsbureauet Yonhap skriver, at der tilsyneladende er tale om et ballistisk missil.

Hvis det viser sig at være tilfældet, er det Nordkoreas første affyring af et ballistisk missil i to uger. Den seneste affyring slog fejl.

Fordømmelse fra Japan

Japans premierminister, Shinzo Abe, fordømmer affyringen, som hans ledende kabinetssekretær samtidig betegner som et brud på FN's resolutioner.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, advarede sidste måned i et interview med Reuters om, at der er risiko for "en stor, stor konflikt" med Nordkorea. Samtidig sagde han, at han ville foretrække en diplomatisk løsning på uenighederne om landets atom- og missilprogrammer.

Affyringen er den første, siden nabolandet Sydkorea tidligere på ugen fik ny præsident, Moon Jae-in, som har betonet, at dialog og pres i form af sanktioner skal gå hånd i hånd, hvis spændingerne på den koreanske halvø skal aftage, og hvis Nordkoreas udvikling af våben skal standses.

/DR Nyheder/