Nordkorea til USA: I har dummet jer, og I vil med tiden finde jer selv i en meget alvorlig situation

Meldingen fra det nordkoreanske styre kommer i kølvandet på en tale fra Joe Biden i torsdags.

Kim Jong-un har været Nordkoreas leder, siden hans far, Kim Jong-il, døde i december 2011. (Arkivfoto) (Foto: © KCNA, Scanpix)

USA har dummet sig.

Det er i hvert fald reaktionen fra Nordkorea, efter at den amerikanske præsident, Joe Biden, i en tale i torsdags langede ud efter nordkoreanerne og kaldte landet en "seriøs sikkerhedstrussel".

- Hans udtalelse viser tydeligt hans intention om at fastholde en fjendtlig politik mod DPRK, som har eksisteret i over 50 år, siger Kwon Jong Gun, generaldirektør i det nordkoreanske udenrigsministeriums kontor for amerikanske anliggender, i en udtalelse ifølge AP og BBC.

DPRK er initialerne for Nordkoreas officielle navn, Koreas Demokratiske Folkerepublik.

Kwon Jong Gun tilføjer:

- Det er tydeligt, at USA's præsident lavede en stor fejl. Nu da grundprincippet i USA's nye DPRK-politik er blevet tydelig, vil vi være nødsaget til at gå videre med tilsvarende tiltag, og med tiden vil USA finde sig selv i en meget alvorlig situation.

Kwon Jong Gun uddyber ikke, hvad Nordkorea har tænkt sig at gøre.

Biden vil finde mellemvejen mellem Trump og Obama

Joe Bidens bemærkninger kom i Bidens første tale til Kongressen, hvor også Iran blev omtalt.

- Vi kommer til at arbejde tæt med vores allierede for at håndtere truslerne, som disse lande demonstrerer, gennem diplomati såvel som streng afskrækkelse, lød det fra Biden.

Meldingerne fra Nordkorea kan ifølge AP blive set som et forsøg på at lægge pres på Bidens administration, mens den stadig er i gang med at udforme sin politik omkring Nordkorea.

- Efter bare 100 dage kan jeg melde til nationen: Amerika er tilbage på sporet. Vi omdanner trusler til muligheder, en krise til muligheder og modgang til styrke, sagde Joe Biden i talen i Kongressen, der markerede hans første 100 dage som præsident. (Foto: © pool, Scanpix)

Talskvinde i Det Hvide Hus Jen Psaki antydede fredag, at Biden vil forsøge at finde en mellemvej mellem Donald Trumps meget forhandlingsprægede strategi over for Nordkorea og Barack Obamas mere tilbageholdende og tålmodige tilgang, skriver Ritzau.

Tidligere præsident Donald Trump forsøgte flere gange mellem 2018 og 2019 at overtale Nordkoreas leder, Kim Jong-un, til at droppe landets atomvåbenprogram, men uden held.

Siden er forholdet mellem de to lande igen blevet anspændt.