Nordkorea truer USA på nye propagandaplakater

USA er ”inden for vores rækkevidde” lyder det blandt andet på plakaterne.

"Ingen kan stoppe vores mål," står der på denne propagandaplakat fra det nordkoreanske styre. (Foto: KCNA © Scanpix)

Den seneste tids spændinger mellem USA og Nordkorea kan nu også aflæses på det lukkedes lands seneste propagandaplakater.

I en stribe nye plakater, som i går blev lanceret gennem statskontrollerede medier, kan man blandt andet se, hvordan flere missiler har retning mod USA’s fastland, hvor et brændende amerikansk flag pryder landets areal.

”Hele staten er nu inden for vores rækkevidde”, lyder teksten ifølge The Telegraph:

”Hele staten er nu inden for vores rækkevidde”, står der på plakaten, hvor man kan se et brændende amerikansk flag. (Foto: KCNA © Scanpix)

På en anden plakat ser man missiler i retning mod et smadret Capitol Hill, som symboliserer den amerikanske regering. Teksten på plakaten lyder ”vores svar”.

"Vores svar," står der på plakaten, hvor missiler peger mod Capitol Hill. (Foto: KCNA © Scanpix)

Det lukkede land viser ofte vreden mod USA gennem farverige propagandaplakater og videoer. I foråret udsendte styret eksempelvis en video, som viste et missilangreb på USA.

Længere tids spændinger

Plakaterne kommer i kølvandet på den seneste tids spændinger mellem Nordkorea og USA. De tog for alvor til, da Nordkorea på amerikanernes uafhængighedsdag den 4. juli testede et missil, som vurderes til at kunne nå det amerikanske fastland.

I sidste uge truede Nordkorea med at affyre missiler mod USA’s militærbase på øen Guam i Stillehavet. En trussel, som kom, få timer efter USA’s præsident Donald Trump havde advaret Nordkorea om ”bål og brand”, hvis landet fortsatte med at provokere USA.

Tidligere i denne uge rapporterede nordkoreansk stats-tv imidlertid, at landets leder Kim Jong-un havde revurderet sin plan om at affyre missiler mod Guam. En beslutning Donald Trump betegnede som ”meget klog og velbegrundet”.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk