Nordkorea: Trump har tydeligvis erklæret os krig

Ifølge den nordkoreanske udenrigsminister har nationen ret til at skyde USA's bombefly ned.

- Siden USA har erklæret krig mod vores land, forbeholder vi os enhver ret til at komme med et modsvar - også at skyde USA's bombefly ned, selv når de ikke befinder sig i i nordkoreansk luftrum, siger den nordkoreanske udenrigsminister. (Foto: Str © Scanpix)

Det er en regulær krig på ord, der i løbet af de seneste uger har udspillet sig mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og lederen af Nordkorea, Kim Jong Un.

De har lovet hinanden bål og brand, truet hinanden med angreb og er gået til angreb på hinanden med hårde vendinger.

Her i weekenden har USA lagt alvor bag ordene og sendt to bombefly på vingerne i internationalt luftrum tæt på Nordkorea for at svare igen på styrets "hensynsløse opførsel", lød det fra det amerikanske forsvarsministerium.

Søndag fulgte Donald Trump så op med et tweet, hvor han skrev, at hvis den nordkoreanske udenrigsminister har de samme tanker som Kim Jong-Un, så vil de ikke findes ret meget længere.

Og dét er en klokkeklar krigserklæring fra USA's side, lyder det fra den nordkoreanske udenrigsminister, Ri Yong Ho, ifølge Reuters.

- Hele verden bør tydeligt huske, at det var USA, der først erklærede krig mod vores land, siger han og fortsætter:

- Siden USA har erklæret krig mod vores land, forbeholder vi os enhver ret til at komme med et modsvar - også at skyde USA's bombefly ned, selv når de ikke befinder sig i i nordkoreansk luftrum.

Nordkorea har løbende gennemført adskillige missiltest, har lavet en prøvesprængning af en brintbombe og angiveligt udviklet atomsprænghoveder, der kan monteres langtrækkende missiler, der kan nå amerikansk fastland.

FN har i løbet af de seneste måneder strammet sanktionerne mod det nordkoreanske styre adskillige gange for at blokere for indtægter, der går til udvikling af Nordkoreas atomvåbenprogram.

De nyeste sanktioner indebærer blandt en begrænsning på Nordkoreas import af råolie, samt et totalforbud for andre lande mod at importere tekstiler fra Nordkorea, og alle lande forbydes at udstede nye arbejdstilladelser til nordkoreanske gæstearbejdere.

I sidste uge underskrev Donald Trump et præsidentielt dekret, der også skal ramme Nordkorea på pengepungen ved at give USA muligheder for at sanktionere personer, virksomheder og banker, der finansierer og understøtter handel med Nordkorea.