Nordkorea: USA's sanktioner har ikke tvunget os til dialog

Nordkoreas "fredselskende forslag" har ført til det diplomatiske tøbrud med USA, lyder det i leder.

Nordkoreas diktator, Kim Jong-un, har endnu ikke ytret sig om sit kommende møde med USA's præsident Donald Trump. (Foto: KCNA KCNA/Scanpix 2018) (Foto: KCNA KCNA © Scanpix)

Det var ikke de amerikanske sanktioner, der fik det nordkoreanske regime til at åbne for dialog med både Sydkorea og USA.

Det var derimod Nordkoreas "selvtillid", der banede vejen for det diplomatiske tøbrud mellem arvefjenderne.

Det er i hvert fald budskabet i en leder, som Nordkoreas statsstyrede nyhedsbureau, KCNA, har bragt.

- Nordkoreas fredsoffensiv, der er baseret på dialog, er et udtryk for selvtillid, eftersom landet har opnået alt det, det ønsker, står der ifølge BBC i lederen, som blev bragt tirsdag.

At påstå noget andet er ifølge lederen ”sludder og vrøvl”, som kun har til formål at ”ødelægge den gode stemning”.

Lederen kommer, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, tidligere på måneden sagde ja til at mødes med den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, i slutningen af maj.

Det er første gang, at en siddende amerikansk præsident skal mødes med en leder af Nordkorea, og øverst på dagsordenen er, hvordan man kan få skabt en atomfri koreansk halvø.

Selvom det er Kim Jong-un, der har inviteret til mødet, har han forholdt sig tavs, siden Donald Trump accepterede invitationen.

KCNA-lederen nævner ikke direkte det kommende topmøde, skriver BBC.

Men ifølge nyhedsbureauet er det nordkoreanernes ”fredselskende forslag”, der har skabt grobund for det nye forhold mellem Nordkorea og USA.