Nordkoreas Kim Jong-il besøger Rusland

Den nordkoreanske leder er i sit specialtog kørt til Rusland for at mødes med præsident Dmitrij Medvedev.

Nordkoreas leder Kim Jong Il besøger Rusland i sit specialtog (Foto: AFP © Scanpix)

Nordkoreas leder, Kim Jong-il, indledte lørdag sit første besøg i Rusland siden 2002, oplyser sydkoreanske regeringskilder.

Kim bryder sig ikke om at flyve og benytter derfor sit specialtog under besøget. Togsættet ankom lørdag til byen Khasan i det østlige Rusland, oplyser kilderne i Seoul.

Møde på tirsdag

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap ventes Kim at mødes med Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, i Uland Ude, som er den tredjestørste by i det østlige Sibirien. Russiske talsmænd bekræfter, at et møde er planlagt mellem de to ledere tirsdag.

- Ifølge vores oplysninger ankom Kims specialtog til Khasan lørdag formiddag, efter at have krydset grænsen mellem Nordkorea og Rusland. Han blev mødt med en velkomstceremoni, skriver Yonhap.

Rusland bekymret over Nordkorea

Kim har besøgt Kina tre gange det seneste år i forsøg på at få mere økonomisk støtte til sit forarmede land. Nordkorea har været ramt af oversvømmelser i år, og landet er underlagt strenge internationale sanktioner på grund af landets atomvåbenprogram.

Rusland har udtrykt bekymring over Nordkoreas prøveaffyringer af missiler og opfordret landet til at respektere aftaler med det internationale samfund, men Moskva har også advaret Sydkorea og USA mod en aggressiv kurs over for Pyongyang.

I 2001 kørte Kim over 7000 kilometer i tog til Moskva for at mødes med Vladimir Putin, der i dag er premierminister.

Facebook
Twitter