Nordkoreas leder taler officielt om et møde med USA

Kim Jong-un nævner for første gang muligheden for en dialog mellem Nordkorea og USA.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har endnu ikke officielt bekræftet, at han deltager i et topmøde med USA's præsident, Donald Trump. (Foto: © KCNA, Scanpix)

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har på et møde i arbejderpartiets politbureau for første gang officielt bekræftet muligheden for et topmøde med USA's præsident, Donald Trump.

Kim Jong-un kom med en "dybtgående analyse og vurdering af den aktuelle udvikling i relationerne mellem nord og syd samt muligheden for en dialog" mellem Nordkorea og USA, meddeler det statslige nyhedsbureau, KCNA ifølge Reuters.

Tidligere har Sydkorea sagt, at nordkoreanerne skulle være klar til at nedruste sit atomprogram.

Desuden har et besøg fra den nordkoreanske udenrigsminister i Sverige givet anledning til rygter om et topmøde mellem ledere fra USA og Nordkorea.

Kim Jong-un besøgte i slutningen af marts Kina. Efter besøget udsendte det kinesiske udenrigsministerium en erklæring, hvor Kim Jong-un gav udtryk for sit ønske om en atomnedrustning.

Som resultat af en voksende tilnærmelse på den koreanske halvø skal Kim Jong-un 27. april mødes med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in.

Donald Trump har desuden gjort det klart, at han er parat til et historisk topmøde mellem USA og Nordkorea. Måske så tidligt som i næste måned.

Styret i Pyongyang har imidlertid aldrig officielt bekræftet, at det vil forhandle om nedrustning med USA.

Donald Trump oplyste mandag, at han planlægger at møde Kim Jong-un "i maj eller begyndelsen af juni".

Han udtrykker også forhåbning om, at forholdet mellem de to lande "vil være meget anderledes, end det har været i mange, mange år".

/ritzau/