Nordmænd kalder Obama arrogant

USA’s præsident Barack Obama besøger Norge for at modtage Nobels Fredspris. Men præsidenten har aflyst mange af de planlagte arrangementer, og nordmændene kalder ham arrogant.

Nordmændene kalder Barack Obama arrogant efter at han har aflyst mange af de planlagte arrangementer i Oslo. (Foto: © AFP PHOTO/Jewel SAMAD, Scanpix)

Nordmændene kalder Obama arrogant.

- Der er grænser for hvor mange gange man kan takke nej og aflyse, hvis man ikke vil fremstå arrogant. Nu er vi kommet til grænsen for hvad den internationale arena kan tåle før det bliver ydmygende for begge parter, siger PR-eksperten Kjell Terje Ringdal til den norske netavis VG.

Kommentaren kommer efter at Barack Obama har aflyst mange af de planlagte arrangementer i forbindelse med besøget i Norge, hvor han skal modtage Nobels Fredspris.

Den norske avis har spurgt to PR-eksperter, som begge raser over Obamas aflysninger.

- Obama står tilbage i et meget lidt flatterende lys. Uanset hvor gode argumenter han har, så fremstår han arrogant. Aflysningerne trækker Nobels Fredspris ned, mener Rune Mørck-Wergeland.

Kort møde med kongen

Barack Obama har blandt andet aflyst en koncert, en pressekonference på Grand hotel, en udstilling til ære for ham selv på Fredscentret, og selv frokosten med kongen er reduceret til en audiens.

PR-eksperten Kjell Terje Ringdal tror, at det er en bevidst strategi fra Obama. Præsidenten ønsker at gøre Oslo-turen så anonym som muligt, særligt for amerikanerne.

- Med fredsprisen bliver han på hjemmebane set på som en europavenlig socialist. Jo færre i USA der kender til turen, jo bedre, mener Ringdal.