Tema Krigen i Syrien

Norge giver 1,9 milliarder kroner til Syriens ofre

I løbet af fire år bliver den samlede norske støtte til syriske flygtninge omkring ti milliarder kroner.

Norges statsminister, Erna Solberg, siger, at direkte hjælp i Syrien og nabolandene hjælper bedst. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Den norske regering møder i dag op til donorkonference for Syriens ofre med et løfte om 2,4 milliarder norske kroner i støtte. Det svarer til 1,88 milliarder danske kroner.

Norges statsminister, Erna Solberg, fremlægger beslutningen om milliardstøtte i dag torsdag formiddag, skriver nyhedsbureauet NTB.

- Dette er den vigtigste humanitære katastrofe, som verden står overfor. Det er med direkte hjælp inde i Syrien og i naboregionen, at vi hjælper bedst, siger Solberg til norske journalister.

Norge er sammen med Storbritannien, Tyskland, Kuwait og FN vært for en international donorkonference i London torsdag. Målet her er at skaffe penge til at hjælpe ofrene for krigen.

I alt vil Norge samlet bidrage med cirka ti milliarder norske kroner i løbet af fire år.

- Dette er et rekordstort bidrag fra Norge. Aldrig før har Norge givet så mange penge til en humanitær krise som nu, siger den norske udenrigsminister, Børge Brende, til NTB.

Pengene skal bruges på nødhjælp, uddannelse, sundhed, mad, beskyttelse, vand, hygiejne og et tag over hovedet til de mange syrere på flugt.

/ritzau/