Norge: Vi tager ikke værdier fra asylansøgere

Norges statsminister siger, at asylansøgere selv kan komme til at betale for ydelser, men at værdier ikke konfiskeres.

Erna, Solberg, statsminister i Norge. afviser, at asylansøgere får konfiskeret værdigenstande, sådan som tilfældet er i Danmark. (Foto: Jean-Christophe Bott © Scanpix)

Det er ikke aktuelt for Norge at konfiskere asylansøgeres værdigenstande, siger statsminister Erna Solberg i en kommentar til de asylstramninger, der er vedtaget i Danmark.

De betyder, at myndighederne kan beslaglægge værdier fra en familie, der søger asyl i Danmark. Familierne har dog lov til at beholde genstande med affektionsværdi og 10.000 kroner per familiemedlem.

Hun understreger, at asylansøgere i Norge ikke nødvendigvis skal have adgang til alle offentlige ydelser i Norge, hvis de har mulighed for at betale selv.

- Det er et helt andet princip. Men vi beslaglægger ikke penge fra folk, som kommer til Norge. Det er flygtningekonventionen, som grundlaget for vurderingen af, hvorvidt man har behov for beskyttelse i Norge - ikke om du er rig eller fattig, siger den norske statsminister til nyhedsbureauet NTB.

De norske regler for, hvor meget en asylansøger kan tage med til landet for at få sociale ydelser, er dog på papiret strengere end i Danmark. I Norge er beløbsgrænsen 5.000, mens den er 10.000 i Danmark.

/ritzau/NTB

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter