Norges kong Harald opereret for kræft

Norges kong Harald har gennemgået en operation, der betegnes som vellykket. Under den fem en halv time lange operation fjernede lægerne kongens kræftramte urinblære, og der blev ikke konstateret tegn på, at kræften havde bredt sig.

Norges kong Harald har gennemgået en operation, der betegnes somvellykket. Under den fem en halv time lange operation fjernedelægerne kongens kræftramte urinblære, og der blev ikke konstaterettegn på, at kræften havde bredt sig.

- Operationen gik helt efter planen, uden komplikationer, sigerkirurg Trygve Talseth fra Rikshospitalet, som ledede operationensammen med Håkon Wæhre fra Radiumhospitalet.

Efter operationen blev kongen koblet fra respiratoren, og han ernu tilbage på sin stue på intensivafdelingen.

Analyser om et par uger

Lægerne oplyser, at det nu vil tage et par uger, inden de får deendelige analyseresultater, men at de foreløbige ser ganske godtud.

- Vi regner det for helt sikkert, at kongen nu er helbredt,siger Håkon Wæhre.

Kong Harald blev opereret for en mild form formuskelinfiltrerende blærekræft. Han fik en ny blære efter enmetode, som han selv har valgt. Af hensyn til privatlivets fredønskede lægerne ikke at oplyse, hvilken metode kongen havdevalgt.

Det ventes, at kong Harald skal være sengeliggende i et par ugerefter indgrebet. Men lægerne regner med, at kongen kan tage hjem etpar dage inden jul.

Den norske konge ventes at være væk fra sit embede i to til tremåneder, og imens varetages hans officielle pligter af kronprinsHaakon.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk