Norges statsminister støtter Helle Thorning-Schmidt i selfie-sag

I de seneste dage har selfie-debaten taget en drejning over i det kønspolitiske og statsministeren får opbakning af sin norske kollega.

Det berømte billede blev taget i sidste uge ved mindehøjtideligheden for Nelson Mandela. (Foto: Roberto Schmidt © Scanpix)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får nu opbakning fra sin norske kollega i miseren om Danmarkshistoriens mest berømte selfie.

Det berømte foto med statsministeren, Barack Obama og David Cameron er blevet kritiseret i især engelske og amerikanske medier, hvor Helle Thorning-Schmidt er blevet beskyldt for at flirte med de to statsmænd.

Men nu kommer den norske statsminister Erna Solberg til undsætning.

- Det er først og fremmest et eksempel på, at der er mange lande, der ikke har formået at vænne sig til, at der findes kvindelige politikere, og at vi kvinder ofte måles efter en lidt anden målestok end de mandlige politikere gør, siger hun til den norske tv-station NRK.

Kvinder bliver dømt på deres udseende

Billedet af de tre statsledere har fået meget opmærksomhed i udlandet også af den negative slags.

Blandt andet beskrev en journalist i New York Post den danske statsminister som en dulle med kurver, der trak sin nederdel op for at vise sine lange ben.

Den norske statsminister synes selv, at billedet var sjovt, men det kommer ikke bag på hende, at medier som New York Post reagerede, som de gjorde.

- Det er uvant for mange at se at land ledet af en kvinde, og kvinder må ofte finde sig i at få deres udseende beskrevet. Det er desværre en af de betingelser, vi må forholde os til. Forhåbentlig modnes de andre lande, så de også forstår, at kvinder godt kan regere, siger Erna Solberg.

Vil have billedet solgt til velgørenhed

Den famøse selfie blev taget under mindehøjtideligheden for den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela i sidste uge.

Selvom billedet af de tre statsledere, der poserer foran kameraet, er blandt de mest omtalte i verden verden, har Helle Thorning-Schmidt afvist at dele billedet med offentligheden.

Ifølge The Dailymail har den britiske premierminister David Cameron dog opfordret hende til at sætte billedet på auktion til fordel for velgørenhed.