Norsk aluminiumskæmpe udsat for cyberangreb: Hackere kræver løsepenge

Hackerangrebet har lagt flere it-systemer ned hos selskabet Hydro, der har 23.000 ansatte i 40 lande.

Norske Hydro blev i nat udsat for et omfattende cyberangreb. (Foto: TERJE PEDERSEN © Scanpix)

Den norske aluminiumsproducent Hydro blev i nat udsat for et omfattende cyberangreb, som hele dagen har påvirket virksomhedens drift. Det skriver det norske medie NRK.

Hackerne har angiveligt krævet løsepenge fra selskabet mod at give kontrollen over egne systemer tilbage - et såkaldt ransomwareangreb.

Samtidig foregik et andet hackerangreb på virksomhedens brugerdatabase.

Ifølge NRK har bagmændene benyttet sig af virusen 'Lockergoga', der gør al indhold på de angrebne systemer utilgængeligt.

Måtte ikke tænde computer

Situationen er stadig ikke fuldstændig under kontrol, skriver Hydro i en pressemeddelelse.

- It-systemet på de fleste forretningsområder er påvirket, og Hydro er skiftet til manuel drift, så vidt det er muligt. Hydro arbejder for at neutralisere angrebet, men kender endnu ikke det fulde omfang af situationen, skriver selskabet.

Selskabets hjemmeside har været nede det meste af dagen som følge af angrebet. Produktionsanlæg er sat i stå, og de ansatte fik i morges besked på ikke at tænde for deres computer eller logge på det interne netværk.

Det betyder, at al kommunikation foregår på telefon, via sms eller ved møder.

- Det er en krævende situation i den digitale tidsalder, vi er i, siger kommunikationsdirektør i selskabet Halvor Molland til NRK.

Norsk Hydro er global leverandør af aluminium og aluminiumsprodukter, som har flere end 23.000 medarbejdere fordelt i 40 lande.

Facebook
Twitter