Norsk journalist skudt i Afghanistan

Den norske journalist, der blev skudt under attentatet mod den norske udenrigsminister er død. Udenrigsministeren slap uskadt, men en af hans embedsmænd blev såret.

Den norske journalist, Carsten Thomassen, er skud i Kabul. Han fulgte den norske udenrigsministers besøg. (Foto: Johannessen- Sara © Scanpix)

Carsten Thomassen, udenrigsreporter på Dagbladet i Norge, er død. Under et attentat i eftermiddag mod den Norske udenrigsminister, Jonas Gahr Sørle, i Kabul i Afghanistan blev journalisten ramt af et eller flere skud. En embedsmand i udenrigsministerens følge blev hårdt såret.

Udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, sad til møde i kælderen på et luksushotel i Kabul, da flere mænd trængte ind i receptionen, skød om sig og udløste en bombe.

Både journalisten og embedsmanden opholdt sig ifølge flere norske aviser i receptionen. Mindst syv er dræbt og endnu flere såret.

Rejer hjem

Carsten Thomassen og embedsmanden blev kørt til et felthospital ved den internationale lufthavn i Kabul. Her døde journalisten.

Den norske udenrigsminister havde netop indledt et flere dages besøg i Afghanistan, hvor han skulle besøge de norske tropper og holde møde sin afghanske kollega og præsident Krazai.

Krazai ringede efter attentatet til Støre og tilbød ham husly. Det afslog han og tog i stedet ud på felthospitalet. Støre overnatter på en sikret base.

Norske aviser skriver, at den norske udenrigsminister afbryder sit besøg, der ellers skulle have varet til på torsdag