Norsk politi får ja til hijab

Muslimske kvinder i Norges politikorps får lov til at bære religiøs hovedbeklædning. Politiet siger, at ikke vil favorisere bestemte etniske eller religiøse grupper.

Den norske regering giver nu tilladelse til, at muslimske kvinder i landets politikorps kan bære religiøs hovedbeklædning, fremgår det af regeringens hjemmeside.

Det sker efter, at det norske rigspoliti i en rapport har støttet en ændring af uniformsreglementet.

Overvejelserne gik i gang, da det norske rigspoliti modtog en henvendelse fra en muslimsk kvinde, der spurgte, om det var muligt at bruge den traditionelle hijab, der dækker håret og går ned over halsen, men lader ansigtet være frit, hvis man uddanner sig i politiet.

Spejlbillede af befolkningen

- Politiet er afhængig af tillid for at kunne skabe tryghed og forebygge og bekæmpe kriminalitet. Det er derfor vigtigt at hele befolkningen kan føle ligeværd i sit forhold til politiet. Det sikres gennem god uddannelse, samfundsforståelse og den enkelte politimand og -kvindes opførsel over for befolkningen, siger politidirektør Ingelin Killengreen fra det norske rigspoliti.

Dér understreges det, at det er vigtigt, at politiet er et mangfoldigt spejlbillede af befolkningen og ikke favoriserer bestemte etniske eller religiøse grupper.

Spørgsmålet var også oppe at vende herhjemme sidste år. I Rigspolitiet oplyste man i den forbindelse, at man aldrig havde fået nogle henvendelser fra ansatte, der ønskede at bære tørklæde eller andre religiøse hovedbeklædninger. Derfor er der heller ikke nogle nedskrevne retningslinier.

FacebookTwitter