Norsk skib er først på findested for mulige vragdele

Et skib fra Norge med plads til mindst 5.000 biler skal være med til at undersøge findested for mulige flyrester.

Skibet fra Höegh Autoliners er ankommet til eftersøgningsområdet. Arkivfoto. (Foto: Höegh Autoliners © Höegh Autoliners/Scanpix)

Et norsk skib fra rederiet Höegh Autoliners skal være med til at finde de genstande, som ifølge australske myndigheder er blevet opdaget på satellitbilleder - og skibet er det første på stedet.Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det torsdag middag dansk tid ankommet til eftersøgningsområdet ud for den australske vestkyst, der er omkring 60 nautiske mil langt (111 kilometer).- Det norske skib holder antageligt en fart på 16-17 knob. Med den fart vil en eftersøgning tage omkring fire timer. Det kan blive aktuelt med flere eftersøgninger, og hver eftersøgning kan også tage længere tid, siger Tove Iversen, pressemedarbejder i Norges Rederiforbund, til NRK.

Har plads til mindst 5.000 bilerIfølge den norske avis VG var skibet Höegh St Petersburg på vej fra Sydafrika til Australien med biler om bord, da de australske myndigheder anmodede det om sejle mod det område i Det Indiske Ocean, hvor genstandene menes at befinde sig.- Fartøjet imødekom anmodningen og satte kursen mod eftersøgningsområdet og har nu nået destinationen, skriver Höegh Autoliners på sin hjemmeside.

Skibet har ifølge Norges Rederiforbund plads til 5-6.000 biler om bord og vil derfor også kunne transportere eventuelle vragdele fra flyet. Den største af de fundne genstande menes at være omkring 24 meter lang.Ikke første anmodningDet er ifølge NRK anden gang på få dage, at skibet med en 25 mand stor besætning er blevet omdirigeret for at deltage i eftersøgningen af det savnede fly ud for Australiens vestkyst.

De australske myndigheder har via satellitbilleder opdaget genstande i Det Indiske Ocean, som kan vise sig at være vragdele fra det savnede MH 370-fly fra Malaysia Airlines, der forsvandt fra luftfartsmyndighedernes radar forrige fredag med 239 passagerer og besætningsmedlemmer om bord.Flyet var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing, og langt de fleste af de ombordværende passagerer var kinesere.

Facebook
Twitter