Norsk skraldeselskab konkurs: Danskerne vil stadig få samlet skrald

Det norske skraldeselskab RenoNorden, som indsamler skrald for 35 danske kommuner, er gået konkurs.

Danskerne skal ikke være nervøse for, at skraldet vil hobe sig op, selv om det norske skraldeselskab RenoNorden, som indsamler skrald i 35 kommuner, er gået konkurs. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Aarhus og København er to af de kommuner, som det norske skraldeselskab RenoNorden samler skrald for. Nu er er selskabet gået konkurs.

Det skriver det norske medie Næringsliv Norge mandag aften ifølge Ritzau på baggrund af en meddelelse fra fondsbørsen.

Men i fondsbørsmeddelsen lyder det, at der er tilbudt finansiering til at samle skrald i lande som Danmark, Sverige og Finland.

Derfor vil det ikke påvirke danskerne, siger Jan Kreiberg Larsen, administrerende direktør, RenoNorden i Danmark.

Administrerende direktør: Intet alarmerende

- Det er vores norske koncern, der er blevet erklæret konkurs. Der er fortsat fuld finansiering til de danske aktiviteter. For os vil det i morgen og for fremtiden være ’business as usual’. Der vil blive samlet skrald som normalt, så der er ingen der skal være nervøse for, at der ikke bliver hentet affald, siger han.

Hvor længe har banken garanteret jeres drift?

- Der er finansiering så langt øjet rækker. Vi har lagt budgetter, som banken har godkendt, og så længe vi overholder dem, så er der intet alarmerende. Det er praksis som vanligt. Der er jo ingen virksomheder, der er sikrede for evigt. Men med mindre vi laver en ’skævert’, så er fremtiden sikret for os, siger Jan Kreiberg Larsen.

Selskabet skriver, at de siden 6.september har arbejdet for at opsige ni kontrakter, som ikke har været rentable, men at det er ikke lykkedes.

Den norske bank DNB og Danske Bank har begge annonceret, at de ikke vil stille yderligere midler til rådighed, og derfor må selskabet erklæres konkurs.

Selskabet har været i krise i et stykke tid, og i sommer var en række danske kommuner nervøse for, at det ville påvirke afhentningen af skrald.

Det norske skraldeselskab RenoNorden blev børsnoteret i december 2014 og indsamler skrald for 35 danske kommuner.