Norsk statsminister: De skyldige for brutalt angreb i Marokko skal stilles til ansvar

Norge efterforsker dobbeltdrab på dansk og norsk kvinde i tæt kontakt med myndigheder i Marokko og Danmark.

Den norske statsminister, Erna Solberg, ser på sagen med dyb alvor. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Den norske statsminister, Erna Solberg, ser med dyb alvor på sagen om danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, der er blevet dræbt på en vandretur i bjergområdet Atlasbjergene i Marokko.

- Dette er et brutalt og meningsløst angreb på uskyldige, som vi møder med afsky og fordømmelse, siger statsministeren, der understreger, at de skyldige skal stilles til ansvar.

De to kvinder var på juleferie i Marokko og vandrede angiveligt i bjergene uden guide. I mandags blev deres lig fundet i Atlasbjergene syd for Marrakesh.

Den unge danske kvinde og den norske kvinde blev fundet døde lidt uden for bjerglandsbyen Imlil, der ligger ca. en times kørsel fra Marrakech. (© DR Nyheder)

Ligene bar tegn på vold ved halsområdet.

- Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen har mistet livet alt for tidligt på en brutal måde. Vores tanker og vores medfølelse går til deres familier og venner i sorg, siger Erna Solberg.

Efterforskes som mulig terrorsag

Både myndighederne i Norge, Danmark og Marokko forsøger at komme til bunds i sagen, som efterforskes som mulig terror.

- At sagen efterforskes som en mulig terrorhandling understreger betydningen af at bekæmpe voldelig ekstremisme. Regeringen prioriterer det højt både i Norge og i vores internationale arbejde, siger Erna Solberg.

Fire mænd er mistænkt for drabene.

En person er anholdt i sagen, og den anholdte har ifølge marokkansk politi en mulig forbindelse til en ekstremistisk gruppe.

Facebook
Twitter