Norsk terrorist: Anders Fogh har rygrad

Den 32-årige Anders Breivik skriver i sin omfattende manifest, at den eneste europæiske leder, der har rygrad, er Anders Fogh Rasmussen.

(© DR)

Oslo-terroristen Anders Behring Breivik ser efter alt at dømme op til Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Det fremgår af det manifest på 1500 sider, som Breivik har offentliggjort forud for terrorangrebene i Oslo.

- Den eneste vesteuropæiske leder ved magten, som har noget, der minder om en rygrad, er Anders Fogh Rasmussen, står der blandt andet i manifestet.

Udsagnet stammer fra bloggeren Fjordman, men medtaget i manifestet. Der har været spekuleret i, om Fjordman og Breivik er en og samme person, men det er uklart.

Fogh er ikke stærk nok

Selv om Andres Fogh ifølge manifestet har noget, der minder om en rygrad, anses han ikke som stærk nok, og Danmark anses som for lille, til at kunne gå forrest i kampen mod et multikulturelt samfund.

- Jeg håber, at vi venter på, at en Churchill skal træde frem, men nogle gange føler jeg, at vi venter på Godot, lyder det i manifestet.

I manifestet viderebringer Breivik også blogindlæg fra Fjordman, som to gange citerer en udtalelse fra Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt.

Messerschmidt citeres for at kalde det for fuldstændig hovedløst, at EU Kommissionen vil gøre det muligt for muslimer i EU at lade sig skille efter sharialov.