Norsk tvivl om Kong Olav V's far

Norges kong Haakon VII er måske slet ikke kong Olav V's biologiske far. Den daværende prinsesse Maud kan være blevet kunstigt insemineret, skriver en norsk forfatter og historiker i ny bog.

Norges kong Haakon VII er måske slet ikke kong Olav V'sbiologiske far, fremgår det af en ny bog om den dansk-norskekongefamilie.

Bogen har vakt opsigt i Norge, hvilket skyldes, at forfatter oghistoriker Tor Bomann-Larsen antyder, at daværende prinsesse Maudkan være blevet insemineret.

I bogen lancerer han en hidtil ukendt teori om, at Mauds livlægeSir Francis Laking er afdøde kong Olavs biologiske far. Bogen"Folket" er andet bind af tre om kong Haakon og dronning Maud.

- Det står ikke klart, hvem der er far til kong Olav. Danskeprins Carl - den senere kong Haakon VII - kan have været far tilOlav, men det kan også have været en anden ved kunstiginsemination, sagde Bomann-Larsen på et pressemøde i Oslotorsdag.

Gravid efter klinikophold i England

Daværende prinsesse, senere dronning Maud, befandt sig efter seksårs ægteskab på en klinik i England på det tidspunkt, da barnetskal være blevet undfanget. På samme tid befandt daværende prinsCarl sig om bord på et marinefartøj væk fra Danmark.

Maud havde længe ønsket sig at få børn, men det var efter seksår ægteskab endnu ikke lykkedes. Først efter sit klinikophold iEngland blev hun gravid.

Bomann-Larsen påpeger, at der var store muligheder formanipulation under Mauds klinikophold. Men der er grund til atunderstrege, at der ikke findes skygge af bevis på en sådanmanipulation, siger han.

Facebook
Twitter