Not welcome: Her er de amerikanere, Putin udelukker fra Rusland

Rusland har givet ni amerikanske politikere indrejseforbud som reaktion på USA's sanktioner mod Rusland.

Fra venstre: John Boehner, Harry Reid og John McCain. Alle fremtrædende amerikanske politikere, der har fået indrejseforbud i Rusland. (Foto: Mark Wilson- Alex Wong © Scanpix)

Tidligere i dag annoncerede USA's præsident, Barack Obama, at USA ville stramme sanktionerne mod højtstående russere, hvis ikke situationen på Krim nedtrappes.

Reaktionen fra Rusland kom prompte, der valgte at sanktionere mod USA ved at nægte ni personer i amerikansk politik indrejse i Rusland.

Listen over de ni personer rækker fra meget fremtrædende politikere som den tidligere præsidentkandidat og nuværende senator John McCain til tre af Barack Obamas rådgivere.

John McCain: Der røg min ferie i Sibirien

Flere af dem, der nu nægtes indrejse i Rusland, reagerede på Twitter. John McCain tog sin udelukkelse fra Rusland med et smil:

- Det betyder vel, at min forårsferie i Sibirien er aflyst, mine aktiver i Gazprom (Russisk naturgasvirksomhed, red.) er tabt, og min hemmelige bankkonto i Moskva er indefrosset, skriver han.

Også kongresmedlemmet Dan Coates begræder, at han ikke kan komme på ferie i Sibirien, mens lederen af senatet, Harry Reid, advarer Putin mod hans kollega, kongresmedlem Mary Landrieu, som er placeret på listen sammen med ham.

- Præsident Putin, det er ét at udelukke mig, men pas på at med at lægge dig ud med Mary Landrieu, skriver Harry Reid på Twitter.

En ære at blive sanktioneret af Putin

Mary Landrieu selv var også ude med riven på Twitter, men både hun og lederen af Repræsentanternes Hus, republikaneren John Boehner, holdt en mere alvorlig tone.

- At blive sanktioneret af Præsident Putin er en ære, skriver hun.

- Jeg er stolt af at være inkluderet på listen over dem, der er villige til at modsætte sig Putins aggression, skriver John Boehner.

Og på pragmatisk vis accepterer senatoren Robert Menendez sin tilstedeværelse på listen.

- Hvis min kamp for demokrati og selvstændighed i Ukraine betyder, at jeg bliver sanktioneret af Putin, så fred være med det, skriver han.

Udover de seks politikere indeholder listen tre af Barack Obamas rådgivere: Carole Atkinson, Daniel Pfeiffer og Benjamin Rhodes.

FacebookTwitter