Nu 200 døde efter bomber i Indien

I Indien stiger dødstallet stadig efter et bombeangreb i går eftermiddags i den indiske millionby Mumbai. 200 er nu omkommet, og 661 er såret. Politiet har indledt en intens jagt efter bagmændene, og imens forsøger Mumbai at komme igang med hverdagen.

En kvinde i sorg venter ved et af Mumbais hospitaler på at få udleveret liget af sin mand, der blev dræbt under tirsdagens terrorbomer. (Foto: ARKO DATTA © Scanpix)

Dødstallet efter bomberne i millionbyen Mumbai i Indien stiger stadig. Ifølge et indisk nyhedsbureau er det nu oppe på 200 omkomne. 661 er kvæstede.

Idag forsøger Mumbais indbyggere at komme sig oven på de forfærdelige hændelser. - Mumbai er åben. Hver eneste skole, gymnasium og offentligt kontor vil holde åbent, siger lederen af den provins, som Mumbai er hovedstad i.Den indiske regeringschef har opfordret befolkningen til at bevare roen og fortsætte med hverdagens gøremål. - Lad være med at tro på rygter, siger han.Jagt på bagmændeneEndnu har ingen påtaget sig skylden for terrorbomberne, og det indiske politi er i fuld gang med efterforskningen. Bombeeksperter og hunde er ved at finkæmme katastrofeområderne for at finde spor.Mistanken retter sig mod militante muslimer, der bekæmper det indiske styre i den omstridte provins Kashmir. De har fået skylden for en række bombeangreb i Indien i den seneste tid.Højtstående indiske efterretningskilder siger til avisen Times of India, at terrorangrebene blev udført af terrorgruppen Lashkar-e-Toiba og aktivister fra den lokale Indiske Studenters Islamiske Bevægelse.Formålet har været at sætte brand i landets finansielle hovedstad. Lashkar-e-Toiba er en af de største terrorgrupper i Jammu og Kashmir. Den har ifølge nyhedsbureauerne kontakt til Taleban i Afghanistan og Osama bin Ladens al-Qaeda netværk.Gruppen har dog i dag i en erklæring sagt, at de intet havde med bomberne at gøre.Tager afstandOgså en anden militant muslimsk gruppe i Kashmir, Hizb-ul-Mujahideen, har til morgen taget afstand fra bomberne.-Angreb på civile er ikke en del af vores plan. Vi har aldrig udført sådanne angreb og vil ikke tillade nogen at gøre det, sagde en talsmand ifølge Reuters.Forhøjet beredskabOver alt i Indien er der indført forhøjet beredsskab. Det gælder blandt andet på det indiske jernbane-net og i landets lufthavne. Derudover har regeringen indkaldt sin krisestab, der blandt andet tæller cheferne for de indiske efterretningstjenester.

Facebook
Twitter